pirmdiena, 2012. gada 25. jūnijs

Spirulīna- nepārspējams unikālo aminoskābju, vitamīnu un mikroelementu avots.


    Spirulīna pieder pie oscilator (Oscillatoria sp.)cianbakteriju dzimtas (zili-zaļās aļģes). 

    Spirulīnas sastāvs satur 70% olbaltumvielu, kas ir 1.5 reizes vairāk kā sojas pupiņās. Daudzās valstīs zilaģes kultivē lopbarībai. Spirulīnas pulveris tiek izmantots arī uztura bagātinātāju ražošanā. Uztura bagātinātājiem parasti izmanto divas spirulīnu sugas – Arthrospira platensis un Arthrospira maxima. 






    Mūsdienās spirulīnas dabā ir sastopamas tikai dažos ezeros Meksikā un Āfrikā, tādēļ tās tiek rūpnieciski audzēta vietās, kurās ir piemērots klimats – Japānā, Ķīnā, ASV (Kalifornijā, Havaju salās). Tas kļūst arvien populārāks arī kā veselīga uztura sastāvdaļa, pagatavojot dažādus ēdienus, vitamīnu kokteiļus.

Spirulīnas sastāvā ietilpst:
• vitamīni: B1, B2, B3, B6, B12, niacīns, biotīns, folskābe, vitamīns C, E vitamīns, β-karotīns;
• minerālelementi: Ca, Fe, Mg, Zn, K, Na, Mo, Mn, Cu, Se;
• pigmenti: karotinoīdi, hlorofils, fikocianīns;
• ω-3 un ω-6 taukskābes;
• proteīni;
• polisaharīdi.
      Spirulīnas fotosintēzes pigmenti ir hlorofili, fikocianīni un fikoeritrīni. Uz hlorofila lielo daudzumu norāda arī spirulīnas krāsa.
Hemoglobīna un hlorofila struktūras formula ir ļoti līdzīga, tikai hlorofila centrā ir magnija, bet hemoglobīna-dzelzs. Tas nozīmē: jālieto zaļumi, un vienmēr būs labs asins sastāvs. Hlorofils ir vitāli svarīgs savienojums: atjauno asins sastāvu, reģenerē audus, ir labs dezodorants.
     Ir pierādīts, ka hlorofils palīdz novērst un dziedināt daudzas vēža formas58 un arteriosklerozi. Neskaitāmi zinātniskie pētījumi parāda, ka nav gandrīz nevienas slimības, pret kuru nevarētu cīnīties ar hlorofila palīdzību. Hlorofila, šīs apbrīnojamās vielas dziedinošajām īpašības:
• uzlabo asins sastāvu,
• palīdz novērst vēža rašanos,
• nodrošina orgānus ar dzelzi,
• padara organismu sārmaināku,
• neitralizē toksīnus,
• palīdz anēmijas gadījumā,
• tīra un atsvaidzina zarnu trakta audus,
• palīdz attīrīt aknas,
• veicina atveseļošanos pēc hepatīta,
• regulē menstruāciju,
• palīdz hemofilijas gadījumā,
• uzlabo piena sekrēciju,
• palīdz rētām ātrāk sadzīt,
• samazina nepatīkamu ķermeņa aromātu,
• ievainojumos neļauj vairoties baktērijām,
• tīra zobus un strutainas smaganas,
• novērš nepatīkamu elpu,
• mazina kakla iekaisumu.
     Hlorofila dziedinošais spēks lieliski noder kakla skalošanai pēc operācijas, palīdz iekaisušu mandeļu gadījumā, mazina čūlu izraisītās sāpes, mazina hemoroīdu sāpes, palīdz saaukstēšanās gadījumā, uzlabo kāju asinsriti, mazina varikozās vēnas, mazina iekaisumu sāpes, uzlabo redzi.
    Spirulīna satopama gan sālsūdeņos  gan saldūdens tilpnēs , bet tās augšanai un attīstībai nepieciešamas daudz saules gaismas un siltuma. Spirulīna spēj izdzīvot pat pie 60 grādu ūdens temperatūras, bet dažas tuksneša sugas spēj saglabāt dzīvot spēju pat uz pilnīgi izžuvušu ezeru akmeņiem 70 grādu karstumā. Tas norāda uz to, ka pat pie tik augstas temperatūras sprulīna saglabā savu olbaltumvielu, aminoskābju, vitamīnu, fermentu vērtīgās īpašības.



sestdiena, 2012. gada 23. jūnijs


 Foot Detox Pads.
    Ikdienā lietojamie pārtikas produkti un apkārtējā piesārņotā vide diemžēl sekmē nevēlamu sārņu uzkrāšanos cilvēka organismā, un tādēļ tam ir nepieciešams attīrīties. Mūsu pēdas darbojas kā nozīmīgi ķermeņa attīrīšanās kanāli. Šo īpašību izmanto arī refleksoloģijā (īpaša pēdu masāža), kas bijusi pazīstama jau senajā Ēģiptē un Āzijā. Plāksteri ir veidoti no homeopātiskām vielām, pamatojoties uz austrumu medicīnas metodēm. Tie palīdzēs Jums miega laikā attīrīt savu organismu no piesārņojuma! 
 
     Plāksteri uz pēdām jāuzlīmē vakarā pirms gulētiešanas. To iedarbība norisinās miega laikā, kad cilvēka ķermenis ir atbrīvojies un pašatjaunojas. Pamostoties no rīta, būsiet patīkami pārsteigti par atgūtajiem spēkiem. Ne mazāks pārsteigums būs arī pats plāksteris, kurā sakrājušās "izvilktās" šlakvielas. Jo tumšāks ir plāksteris, jo lielāks ir Jūsu organisma piesārņojums. Tie ir jālieto tik ilgi, kamēr tie vairs nemaina krāsu - tas norādīs, ka sārņu daudzums organismā ir būtiski samazinājies. Turpmāk tos varat lietot pēc pašsajūtas un vajadzības.






Kā darbojas Detox plāksteris

    Toksīini nonāk mūsu organismā no dažādiem avotiem. To avoti ir ķīmiskie pesticīdi un mēslojums (zaļumi, dārzeņi un augļi), piesārņotais gaiss un ūdens, kā arī stress. Šodien komerciāliem mērķiem  ražo aptuveni miljons dažādu ķimikāliju. Tipiskas toksīnu klātbūtnes pazīmes organismā ir kopējš vājums, dažādas sāpes, nelabums un biežas saslimšanas. Stipras veselības atbalstam ļoti svarīgi regulāri attīrīt organismu no toksīniem.            Organisma detoksikācija var tikt veikta dažādos veidos. Jūs varat attīrīties ar tējām, gavēt vai pielietot īpašas diētas kopā ar speciāliem uztura bagātinātājiem un ārstniecības preparātiem. 
   Tas viss dod ļoti labus rezultātus, ja tiek veikts ārsta uzrauzībā. Tradicionālajā austrumu (ķīniešu) medicīnā tiek uzskatīts, ka uz pēdas ir punkti, kas atbild par visas cilvēka organisma orgāniem, tādējādi liekot plāksteri uz pēdas, mēs itkā izvelkam toksīnus no šiem orgāniem. Grūtāk par visu ir izvest toksīnus, kas ir piestiprinājušies organisma audiem : smagie metāli (arsēns, dzīvsudrabs, svins, platīns un tā tālāk). Helātu terapija dod iespēju samazināt dzīvsudraba, arsēna un svina toksiskuma līmeni. Bet, noteikti, pats vienkāršākais un efektīvākais detoksikācijas veids ir toksīnu izvade ar Detox plāksteru palīdzību. 
 
    Tā kā Detox plāksteris ir paredzēts lokālam pielietojumam, var neuztraukties par to, ka tas negatīvi iedarbosies uz kādu citu ķermeņa daļu. Izmantojot plāksteri nekas nenonāk organismā, bet kaitīgas vielas tiek izvestas no tā. Pieņemsim, ka Jūs pirmoreiz mēģināsiet Detox plāksteri. Ja Jūs piestiprināsiet to uz nakti, tad no rīta redzēsiet, ka baltā virsma ir kļuvusi tumša, brūna vai pat melna. Detox plāksteris nodrošina vienkāršu, bez iekšējas iejaukšanas, dabisko attīrīšanos.
 
    Maksimālam efektam plāksteri vajag stiprināt pie pēdas. Atkarībā no katra organisma individuālas uzņēmības detoksikācijas periods var ilgt no 2-3 dienām līdz 2-3 nedēļām un pat ilgāk, ja runa iet par nopietnu saslimšanu vai spēcīgu intoksikāciju. Tomēr rezultāti neliks sev ilgi gaidīt, un Jūs redzēsiet to pēc izmainījušās plākstera krāsas pēc tā izmantošanas - kad detoksikācija sāk sasniegt finišu, plākstera krāsa no rīta top atvien gaišāka, līdz paliek gandrīz balta.    Kad Detox plāksteris sasilst no ķermeņa temperatūras, ādas poras paplašinās, ļaujot organismā sakrātiem "atkritumiem" iziet pa tām pateicoties asins un limfātiskās sistēmas osmotiskā spiediena iedarbībai. 
    Daudzi bija pārsteigti par Detox plākstera brīnišķīgām iespējām atveseļošanas sfērā. Tas palīdz atvieglot lokālas sāpes un samazināt emocionālo diskomfortu un trauksmes izjūtas. Līdzīgi tam, kā sautējoša komprese "izvelk" indi pēc klaburčūskas kodiena, Detox plāksteris nomierina, atvieglina un izved no organisma toksīnus. Apvienojot tradicionālo medicīnu un mūsdienu zinātni, plākstera izstrādātāji centīgi izvēlējās vairāk kā desmit dabisko ārstniecisko ingredientu uz augu valsts un minerāļu bāzes.    Rezultātā tie ieguva drošu un efektīvu līdzekli, kurš darbojas naktī, kamēr Jūs guļat. Tāpat, kā gadījumos ar jebkādu produktu veselībai, svarīgu lomu spēlē ingredientu kvalitāte. 


Sastāvs: 
  •    Koksnes etiķis un Bambusa pulveris-Iegūts no dzeltenā bambusa, dižskabārdža, ķirša un ozola koksnes sulas, tam piemīt rētu dzidinošais efekts, regulē iekšējo orgānu darbību. Šos etiķus izmanto Japānā kulinārijā un profilaktiski sakarā ar to dziednieciskām īpašībām. Etiķi, kuri ir ražoti ar tīra tvaika destilācijas procesa palīdzību, tāpat tiek izmantoti kosmētikā un ziepēs, jo etiķis faktiski mitrina un mīkstina ādu. Turmalīns- Izdala infrasarkanos starus un negatīvos jonus, stimulē asinsriti, stimulē toksīnu izvadīšanu. Enerģijas magnētiskie viļņi, ko rada šis minerāls parādīja, kas palielinās metabolisms molekulārā līmenī ķermenī. 
  •    Hitozāns- Apveltīts ar unikālām absorbcijas spējām, iesūc un izved no organisma toksīnus. Šī viela ir iegūta no moluska un tiek izmantota daudzos atveseļojošos preparātos, lai palīdzētu izvadīt toksīnus, taukus, smagos metālus. Tā ir ārkārtēji universāla šķiedra, kas tiek izmantota brūču sadzīšanai. Pētījumos tika pierādīta hitozāna augstās spējas uzsūkt taukvielas. Hitozāns tiek pārdots diētisku produktu veikalos kā preparāts svara korekcijai, dēļ tā spējas sasaistīt taukus, kuri tiek izvesti no organisma.        Perlīts- vulkāniskas izcelsmes materiāls.  Smalki dispersētais perlīts ir neaizstājams materiāls negatīvu jonu uzsūkšanai. Tam piemīt baktericīdas un atniseptiskas īpašības. Perlīts sekmē šlaku izvešanu no organisma. 
  •    Tīrs silīcijs- Pastiprina ārstniecības vielu cirkulāciju. 
  •    Ciete- labi uzūc no organisma izdalīto ūdeni kopā ar nvēlamajiem toksīniem. 
  •    Mespils lapas- efektīvs aknu detoksikikācijas līdzeklis.
  •    C vitamīns
Plākstera priekšrocības:  
 
Šie plāksteri nav zāles. Organismā nekas nenokļūst, bet kaitīgās  vielas tiek izvadītas uz āru.  
 Vienkārši lietojams un neizsauc pieradumu (atkarību).  
 Palaiž pašdziedināšanas un atjaunošanās mehānismu.  
 Nav vecuma ierobežojumu. 
 
Lietošanas ieteikumi:

  • Profilaktiskos nolūkos - katram sava organisma atjaunošanai un atjaunināšanai;  
  • Cilvēkiem, kuri cieš no hroniska noguruma sindroma, bieži slimo ar saaukstēšanās slimībām un vīrusu infekcijām (herpes), atrodas stresa stāvoklī vai ilgstoši lieto medikamentus; 
  • Cilvēki kuri cieš no hroniskām slimībām: - ādas slimībām (neirodermīts, pusaudžu pinnes, psoriāze) - locītavu un mugurkaulu slimībām; - rīkles, kakla, bronhu slimībām; - zobu, smaganu, kuņģa, aknu, žultspūšļa, zarnu slimībām; - nieru un urīnpūšļa slimībām, ginekoloģiskām slimībām un prostatīta; - endokrinoloģiskām slimībām (cukura diabēts); - vielmaiņas traucējumiem, tostarp liekā svara, celulīta, podagras, papēžu pieši; - galvassāpēm, hipertoniskām slimībām, mikrocirkulācijas traucējumiem (aukstas ekstremitātes, roku un kāju tirpšana); - vēnu iekaisuma un limfas atteces traucējumiem; - onkoloģiskām slimībām, intoksikācijas pēc staru un ķīmijterapijas. 




piektdiena, 2012. gada 15. jūnijs

Fenugreek

Grieķu sierāboliņš (Trigonella foenicium- graecum).


       Foenicium- graecum ( fenugreek, Пажитник сеннoй) tulkojumā nozīmē „grieķu siens”.

Grieķu sierāboliņš ir līdz 50 cm augsts, viengadīgs augs, kura izcelšanās nav precīzi noskaidrota. Bet tas ir ļoti sens augs, 4000 gadus vecas pārogļotas sēklas atrastas Tell Halal Irākā, uz bronzas laikmetu attiecināmas sēklās, kuras atrastas sensenajā  Lahišas pilsētā. Par sēklu nozīmīgumu senatnē liecina to atrašana Tutanhamona kapenēs. 
      Savvaļa tas ir sastopams visā Dienvideiropā. Neievērojamie ziedi parādās no aprīļa līdz jūnijam. No tiem veidojas 10 cm garas pākstis ar sēklām.
     Dienvideiropā šis sierāboliņš tiešām ir nozīmīgs lopbarības augs. Eiropas dienvidu un austrumu daļā tā sēklas žāvē,samaļ un izmanto kulinārijā. Iegūtajam produktam ir spēcīga garša, tāpēc tas jālieto piesardzīgi. Diedzētām sēklām un termiski apstrādātām lapām ir maigāka garša, tāpēc tās var lietot lielākā daudzumā. Sierāboliņš plaši tiek pielietots indiešu, etiopiešu, eritreiešu virtuvēs garšaugu maisījumos un kā piedeva ēdienu gatavošanā. Kopš seniem laikiem Jemenas ebreji to pielieto Hilba mērces gatavošanā.
    Grieķu sierāboliņš ir sens ārstniecības augs, ko lietoja no Mazāzijas līdz Ķīnai, uz dienvidiem līdz Ziemeļāfrikai, kā arī gandrīz visā Eiropā, izņemot tās ziemeļu daļu. Mūsdienās ir atklāts, ka augs mazina cukura līmeni asinīs un daži pat uzskata, ka to var izmantot vēža ārstēšanai. Austrumos un Ziemeļāfrikā grieķu sierāboliņš ir īpaši iecienīts kā līdzeklis impotences un menstruāciju traucējumu novēršanai. Šis augs veicina piena sekrēciju mātēm, kas zīda mazuļus, tomēr to drīkst lietot tikai pēc dzemdībām. Samaltu sierāboliņa sēklu kompresi var likt uz augoņiem, lai tos likvidētu.



Sierāboliņa sēklas ir bagātīgs galaktomanāna (polisaharīds no pārtikas šķiedru klases) avots. Tāpat tas satur lielu daudzumu saponīnu, tādu kā asdiosgenīns, jamogenīns (Yamogenin), gitogenīns, tigogenīns, and neotigogens. Citas bioaktīvās vielas kuras satur sierāboliņa sēklas ir ēteriskās eļlas un alkolaīdi, tādi kā holīns un trigonellīns.
Sierāboliņa lietošana pazemina cukura un līmeni abu tipu diabēta slimniekiem, kā arī veicina holesterola daudzumu samazināšanos asinīs. Sēklu bioaktīvās vielas palīdz pasargāt smadzenes un aknas pārmērīgas alkohola lietošanas gadījumos, kā arī stimulē testosterona izstrādi , kas labvēlīgi ietekmē vīrieša libido un potenci.
Sēklas vai to ekstraktus iesaka lietot arī sportistiem un body-building entuziastiem izturības un darba spēju veicināšanai.