pirmdiena, 2011. gada 14. marts

Pure Elk Antler Velvet (Tīrs aļņa pantu ekstrakts)

Par pantu (jaunragu) sauc jaunu aļņa vai brieža ragu – ragu augšanas periodā, kad tas vēl nav pārkaulojies. Panti ir pārklāti ar tievu ādu un īsu maigu vilnu.
Līdzīgi briežu pantiem, aļņu panti savā būtībā ir adaptogēna substance, kuras iedarbība izpaužas dažādo ķermeņa sistēmu stimulēšanā. Funkcijas, kuru izpilde bija izjaukta, arī tiek normalizētas.
Aļņu panti ir ļoti augsti cienīti austrumu medicīnā pateicoties to dabīgām pretiekaisuma, imunstimulējošām un pretstresa īpašībām – un vel pateicoties enerģētizējošai iedarbībai un labvēlīgai ietekmei uz izturīgumu un imunitāti. Šajā preparātā ir iekļauta aļņa būtība, viņa dabīgs spēks un izturība.





Pretiekaisuma iedarbība

Pantu pētījumu gaitā bija konstatēta izteikta pretiekaisuma iedarbība. Mūsdienās zinātniskā medicīna pilnīgi precīzi noskaidroja, ka hondroitīna un glikozamīna sulfāti ir kritiski svarīgi saišu un locītavu veselībai. Šīs vielas spēlē arī ievērojamu lomu cīņā pret iekaisuma slimību numur viens – artrītu. Diemžēl, tikai niecīgs cilvēku daudzums zina, ka abas šīs vielas ietilps briežu un aļņu pantu sastāvā.
Par doktora Gļena Bakena veiktā zinātniskā pētījuma mērķi bija izvēlēta turpmāka pantu īpašību izpēte.
Viņš mērīja pretiekaisuma iedarbību ar neitrofilu skaitīšanas palīdzību – jo augstāka ir iekaisuma pakāpe, jo lielāks ir neitrofilu skaits. Doktors salīdzināja pantu ekstraktu ar kortikosteroīdu (deksametazonu) standarta iekaisuma perēkļa neitralizācijas spējas ziņā. Izrādījās, ka divi no ekstraktiem bija spējīgi neitralizēt iekaisumu tikpat labi, kā kortikosteroīds pie koncentrācijas 50 mcg/ml. Lai pārliecinātos, ka neitralizācija notika tieši pateicoties pretiekaisuma darbībai, bet ne uz citotoksikozes rēķina, vēdera plēves makrofagi tika apstrādāti ar pantu ekstraktiem. Citotoksiskais efekts nebija novērojams


Vongs 1996. gadā secināja, ka pantu polisaharīdu injekcijas aptur appampumu attīstību. Moderno pētījumu rezultāti norāda uz proteīniem un polisaharīdiem kā uz iespējamiem pantu aktīviem ingredientiem, kas dod iespēju pielietot tos kā drošo pretiekaisuma līdzekli hronisko artrītu un ierobežota saišu kustīguma ārstēšanai.
Prostaglandīnam ir būtiskā loma artrītu, ievainojumu, infekciju izraisīto appampumu neitralizācijā, kā arī nevēlamas mineralizācijas novēršanā.
Nesenie pētījumi norada uz to, ka pantos atrastie prostaglandīni ir spējīgi kalpot par aizsardzību pret mehānisko iedarbību, kura var kavēt kaulaudu veidošanu, un ka prostaglandīnu peptīds, sastāvošs no 68 aminoskābēm, arī var uzradīt pretiekaisuma efektivitāti.
Mums visiem ir pazīstamas viscaur izrakstāmas zāles, ko piedāvā rietumu medicīna. Un šīs zāles, vairumā gadījumu, var izraisīt potenciāli bīstamus blakus efektus.

Savukārt, panti, unikāla substance, kas ir iekarojusi zinātnisko atzinumu, ir efektīva, droša un, kas ir tikpat svarīgi, dabiska zāļu alternatīva, kas ne tikai mierina sāpes, bet arī uztur organisma atjaunošanas spējas.

WAPITI PARK ELK & DEER ANTLER VELVET
(Briežu un aļņu panti no Wapiti Park)
Vienreizēja uztura bagātinātāju izvēle veselībai










Sportistiem

Tiem, kas nodarbojas ar sportu vai fitnesu, sekojoša informācija var izrādīties interesanta un lietderīga.
Pantu ekstrakta derīgums bija plaši pazīstams Krievijā vel gadu dekādes atpakaļ, un ekstrakta kā uztura bagātinātāja pielietojumu uzskatīja par svarīgu sportistu treniņprogrammas elementu. 1969. gadā bija pieradīts, ka pantokrīns paaugstina dzīvnieku darbspēju. Savukārt, 1974. gadā klīnisko pētījumu gaitā bija nodemonstrēts, ka sportisti, lietojot pantokrīnu zem kontroles, paaugstināja savu darba dinamiku. Bija arī novērota rezultātu augšana skriešanā un smagatlētikā līdz ar pretiekaisuma efektu.
Šie iespaidīgie pētījumu rezultāti kopā ar citu meklējumu sekmēm pievilka Krievijas Bodibildinga Federācijas uzmanību. Doktors Arkādijs Koltons pētīja pantus savu anabolisko aģentu meklējumu ietvaros. Saskaņa ar to rezultātiem, preparātiem no pantiem ir labvēlīga ietekme gan uz muskuļu, gan uz nervu sistēmu.







Krievu atlētu panākumi pievilka rietumu sporta speciālistu un pētnieku uzmanību – sintētisko steroīdu alternatīvas meklējumu ziņā, jo sabiedrībā pastāv nosodošs viedoklis attiecība uz tādiem līdzekļiem.
Jaunzēlandes pētījumi, veikti Otago Universitātes sporta medicīnas departamentā asociācijā ar AgResearch Invermay, apstiprina pantu preparātu spēju paaugstināt fiziskus radītājus – spēku, ātrumu, izturību – un viss tas pateicoties muskuļu dinamikai, bez liekā masas palielinājuma. Pēdēja priekšrocība izskatās īpaši pievilcīga tiem sportistiem, kuri vēlas iekārot jaunas virsotnes un pie tam palikt savā svara kategorijā.
Šīs dabas dāvanas pētījumi turpinās, un meklējumu sfēra ir daudzsološa; var droši apgalvot, ka tālāko meklējumu un eksperimentu veikšana ir nodrošināta. Pantu komponenšu ietekme uz izturīgumu un to labvēlīga ietekme uz bojāto audu atjaunošanu arī tiks skrupulozi izpētīta.
Pētnieki konstatēja, ka pantu ekstrakts sekmē sarkano asins ķermenīšu veidošanos, palielina maksimālu skābekļa saturu asinī, paātrina pienskābes – galvenā pēctreniņu muskuļu sāpju cēloņa - izvadi no organisma. Ekstraktam piemīt arī izteikta pretiekaisuma iedarbība. Viss augšminēts pastiprina muskulatūru, paaugstina izturīgumu un saīsina atjaunošanas laiku starp smagiem treniņiem.

Kādu labumu Jūs varētu no visa tā iegūt? Atbilde ir vienkārša – rezultātu pieaugumu sportā un fitnesā.
Sekojiet pasaules līmeņa Jaunzēlandes un Krievijas atlētiem un izbaudiet tās priekšrocības, ko viņi iegūst pateicoties šim dabas dāvinājumam.

Pasaules līmeņa trīscīņas sportists, Hemišs Karters tā atsaucas par pantiem: „Pēc pantu ekstrakta lietošanas sākuma es biju atradis, ka esmu spējīgs daudz ātrāk atspirdzināties pēc treniņiem, sacensībām un ceļojumiem. Sākumā mans noskaņojums bija diezgan skeptisks, bet kad es biju izslēdzis to no manas dietas, dažu nedēļu laikā es pārdzīvoju būtisku sportiskās formas kritumu. Es bez šaubām ieteiktu preparātu visiem, kuri nopietni attiecas pret treniņiem un rūpējas par savu veselību”.

Divkārtējais pasaules čempions airēšanas disciplīnā Single Scull, tagadējais čempions un Olimpisko Spēļu 2000 zelta medaļas īpašnieks, Robs Vodels, cildina pantus. Pēc dažiem preparāta lietošanas mēnešiem viņš teica: „Pateicoties preparātam, es biju spējīgs izturēt trīs treniņus dienā vieglāk, nekā iepriekš. Es neslimoju nevienu reizi un izbaudīju ievērojamu enerģijas krājumu palielināšanu. Vēl preparāta lietošanas laikā mana pašsajūta būtiski uzlabojās”.

Jaunzēlandes velosporta čempions kategorijā „līdz 17” un nacionālas komandas dalībnieks, Ross Mačeefskis piekrīt pēdējam komentāram. Viņš apgalvo, ka palielināts enerģijas krājums un paātrināta atjaunošana pēc sacensībām un smagiem treniņiem padara aļņu pantu ekstraktu par obligātu viņa dietas komponenti. Sportists piešķir ļoti lielu nozīmi pienskābes izvades paātrinājumam un maksimālas skābekļa koncentrācijas paaugstinājumam – kā sacensību periodā, tā arī treniņu laikā. Viss tas palīdz jauneklim droši pārsniegt vidējo rezultātu līmeni.

Vēl viens pantu piekritējs, golfa spēlētājs-veterāns Bobs Čarļzs jau sen ir svinējis sešdesmito dzimšanas dienu, bet joprojām iekāro pirmās vietas turnīros. Viņa vārdi skan tā: „Nav tādas dienas, kad es jūtos vēcāks par 30 gadiem. Veselīgs dzīves veids kopā ar pantu ekstraktu palīdz man palikt jaunam”.

Wapiti Park produktu spektrs iekļauj sevī uztura bagātinātājus un tonizējošus līdzekļus, kas palīdz atdot vairāk spēku iemīļotam sporta veidam un stiprināt veselību. Kas vēl ir jāzina par tādu dabas dāvinājumu? Tikai to, kur to var iegādāties. Pie Wapiti Park Products NZ Ltd un dīleriem, kur gan vēl!
WAPITI PARK ELK & DEER ANTLER VELVET

Brīnišķīgās Godži ogas



Goji (Godži) ogas jeb Tibetas bārbele – tie ir auga, kas nonācis pie mums no Tibetas, nosaukumi. Goji (Godži) ir nakteņu dzimtas krūmājs, kas aug līdz 3 m augstumam. Tas ir atrodams Ķīnā un Mongolijā.
Goji (Godži) augļu saskarsme ar ādu izraisa oksidēšanās reakciju un ogu turpmāku nomelnēšanu. Tāpēc augļi tiek vākti uz speciāla seguma, satricinot zarus. Pēc tam tos žāvē dabīgos apstākļos.
Austrumos Godži ogu brīnumainās dziednieciskās īpašības bija zināmas jau daudzus gadu tūkstošus atpakaļ. Ierakstos, kas ir datējami 650 gadu pirms mūsu ēras, Tibetas bārbeles ogas tiek minētas kā līdzeklis, kas ir spējīgs atjaunināt un attīrīt asinis. Tibetas klosteros, kas ir pazīstami ar dziļām un spēcīgām zināšanām dziedniecībā, Godži tika uzskatīts par augu, kas nodrošina aktīvu, veselīgu un ilgu mūžu, kā arī ir līdzeklis pret tūkstošiem slimību.

Godži (Wolfberries) krūmu zaros Novāktās ražas kaltēšana

Ogām piemīt antibiotiskas pretvīrusu un pretappampumu īpašības, un vienlaicīgi tās ir stiprs antioksidants. Tās izvada no organisma toksīnus, attīra asinis, uzlabo nieru darbību un stiprina plaušas. Labvēlīgi ietekmē asins veidošanos un nervu sistēmu.
Savu popularitāti Godži ogas ieguva pateicoties 4 unikālu polisaharīdu saturam (LBP-1, LBP-2, LBP-3, LBP-4), kuri kopā nav sastopami nevienā citā pārtikas produktā. Polisaharīdi ir sarežģīti ogļhidrāti. Viņi kalpo par galveno enerģijas avotu, kas izveidojas vielmaiņas rezultātā. Šiem polisaharīdiem piemīt milzīga bioloģiskā aktivitātē: antibiotiskā, pretvīrusu, pretappampumu, antidotu.

Bez polisaharīdiem, Godži satur arī 21 minerālu un 18 aminoskābes, no kurām astoņas ir neaizvietojamas (t.i., cilvēka organisms nav spējīgs tās sintezēt, līdz ar to tās ir jāuzņem ar barību). Tādā veidā, ogas kļūst par vērtīgu olbaltumvielu avotu – tā saturs var sasniegt 11,7%. Augsts ir B1, B2, B6 un E vitamīnu saturs. C vitamīns Godži ogās ir 500 reizes vairāk, nekā apelsīnos, bet dzelzs – 15 reizēs vairāk, nekā spinātos un beta-karotīna šajās ogās ir vairāk nekā burkānos. Otra tāda auga pasaulē nav.
Pateicoties molekulārām saitēm vielās, kas ietilpst Godži ogās, to kopēja uzturvērtība ir ļoti augsta. Cilvēka organisma šūnas polisaharīdu ietekmē funkcionē sabalansēti, un visi aizsardzības mehānismi tiek iesaistīti kopējā darbībā.
Ogu šķirošana

Austrumu medicīnā Godžī ogas riesaka anēmijas, muguras sāpju, redzes pavājināšanās un cukura diabēta gadījumos, kā arī muguras un galvas smadzeņu, un limfātisko mezglu stāvokļa uzlabošanai, aizdegunes un mandeļu slimību gadījumos, kā stiprinošu un pret stresa līdzekli visa organisma atjaunināšanas nolūkiem. Godži ogas pazemina cukura un holesterīna līmeni asinīs, stabilizē spiedienu, regulē sirds un galvas smadzeņu darbību.
Pētījumā, kurā piedalījās pavecāki cilvēki, kas lietojuši Godži ogas uzturā vienu reizi dienā triju nedēļu garumā, tika noskaidrots, ka 67% cilvēku T-šūnu aktivitāte paaugstinājās trīs reizēs (T-šūnas atbild par informācijas par agrāk aktīviem antigēniem glabāšanu un sekundāro imunitātes reakcijas veidošanu), 95% cilvēku būtiski uzlabojās apetītes un miega kvalitāte, 35% cilvēku daļēji atjaunojās seksuāla funkcija.


Āpstrāde pirms pakošanas
Godži ogas visos veidos pastiprina gamma-interferona (vielas, kas spēj apturēt vēža appampuma augšanu) izdalīšanos organismā. Pie kam, Godžī ogās ir savienojumi, kas bloķē DNS replikāciju vēža šūnās. Tādā veidā, appampumu profilaksei, blakus efektu nivelēšanas nolūkam ķīmiskās un staru terapijas gadījumos un kā palīgprodukts onkoloģisko slimību terapijā Goji ogas var sniegt slimniekam nenovērtējamu labumu.


Ogas gatavas nosūtīšanai uz veikaliem

Visvienkāršākais ogu lietošanas veids ir to lietošana sausā veidā. Diennakts norma – aptuveni 25 ogas. Arēji ogas ir ļoti līdzīgas rozīnēm – tās var lietot arī žāvētas, pievienojot jogurtiem, salātiem, gatavojot garnējumus un mērces. Iespējams arī gatavot no tām sulu un dziednieciskās tinktūras.
Paralēli brīvi augošo ogu savākšanai eksistē arī mākslīgā Godži audzēšana. Diemžēl, augu dziednieciskās īpašības ir atkarīgas no to augšanas apstākļiem.